Modulsoffa Zappa 288 cm tyg

Bagge Design Story

Bagge Design  är ett företag som tillverkar egendesignade möbler för hem och offentlig miljö. Möblerna är designade av Stefan Bagge  som har hämtat inspirationen från hela världen, men främst från storstäder som London, New York och Milano, där tempot och pulsen aldrig kommer i närheten av off-knappen.
Och som just därför behöver vägas upp av lugn och enkelhet.

 

Stefan som jobbat i möbelbranschen i så gott som hela sitt liv har varit intresserad av möbler sedan tidiga tonåren då hans moster som han tillbringade somrarna med på hennes gård på norra  Öland var i möbelbranschen, men som antikhandlare. Det som som diskuterades runt middagsbordet handlade mest om hennes möbler och deras vackra utseende. Intresset blev även stort hos Stefan av dessa klenoder från 1700-talet, men när det blev dags att rita sin egen design så blev det avskalade möbler i modern skepnad.

 

Vad Stefan eftersökt innan han satt sig ner och började designa var möbler med bra förvaring och bra funktioner som han tyckte saknades i Sverige. Möblerna som började tillverkas var de som han behövde, och saknade i sitt eget hem för att skapa mer ordning och reda.

 

Vad Stefan hade beslutat innan produktionen startade upp var att möblerna skulle monteras vid tillverkningen så att kunderna skulle slippa montera dessa själva, utan endast packa upp dem och ställa dem där de skulle placeras.

 

Sortimentet skulle vara de möbler som har en central roll i de flesta vardagsrum. Soffbord med förvaring, Tv Bänkar för både golv och väggplacering, Byggbara bokhyllor med led belysning. Det var början på första sortimentet som startades upp i fabriken i Skagersvik.

 

Efterhand då den egna butiken slog upp dörrarna  i Hammarby Sjöstad så blev det självklart efter en tid att ta fram egna soffmodeller, vilket inte var så lätt då de kunder som köpte sofforna var oftast personer som bodde i Hammarby Sjöstad med för små hissar som inte var lämpade för de stora soffor som de ville köpa. Vad som behövdes i det läget var att tillverka sofforna i moduler för att de skulle fungera att leverera större soffor som inte var så vanligt för 15 år sedan, men som fler efterfrågas idag.

Under våren 2021 kommer vi även att börja sälja våra möbler i Marbella, Spanien. Efter en längre tid av förfrågningar från boende i så startar vi snabbt upp ett Showroom även där.